duminică, 12 februarie 2012

Oradea sub asediul iernii !!



Cei de la RER spun ca au patrulat toata noaptea, dar taximetristii stramba din nas. Utilajele RER vor continua sa imprastie material antiderapant, intervenind inclusiv in cursul noptii atata timp cat situatia o cere. In momentul in care stratul de zapada atinge 5 cm, vor iesi pe teren si utilajele prevazute cu pluguri .

Primaria Oradea roaga cetatenii si asociatiile de proprietari sa mature zapada din fata locuintelor personale sau a celor in care isi desfasoara activitatea. Incepand cu noaptea de vineri si pana ieri peste 1000 de transporturi cu zapada au fost realizate de pe strazile din zona centrala a Oradiei.
Vremea din Oradea (13.02.2012)
Temperatura: -9' C
Umiditatea: 91%
Viteza vantului: 11.27 km/h.


Detinutii oradeni s-au oferit voluntari ca sa dezapezeasca orasul. Impartiti in mai multe grupuri, ei dau o mana de ajutor celor de la compania de salubritate. De munca lor au beneficiat pana si fotbalistii de la FC Bihor al caror teren sintetic a fost eliberat de sub zapada de detinuti. Curatenia la care participa le mai taie cateva zile din durata pedepsei.













Gerul a facut o victima de calibru chiar in centrul Oradei. Ceasul din Turnul Primariei a cedat in fata temperaturilor extrem de scazute din noaptea trecuta, si nu a mai reusit sa sa tina pasul cu timpul. Mecanismul a ramas in urma cu mai bine de 20 de minute si i-a derutat pe trecatori.

                                         Crisul repede a inghetat!!!


 Frigul din ultimele zile isi dezvaluie efectele. Fenomenul este unul normal, specific iernii. Anormal era daca pe parcursul iernii nu inghetau raurile.
Toate raurile din bihor au inghetat, mai mult sau mai putin. Inghetul malulilor Crisului nu se datoreaza numai faptului ca temperaturile sunt mai scazute decat in alti ani, ci si pentru ca anul acesta debitul raului este mai mic, din pricina semi-secetei cu care Bihorul sa confruntat in 2011.






Surse: 1, 2

8 comentarii: